L’informe general de resultats a tota marxa!

Per quines vies produeix avui dia l’accés a la universitat i com són les trajectòries dels estudiants un cop a dins? són iguals les expectatives respecte a la Universitat el primer any, amb les de l’últim? com valoren, els estudiants, el seu pas per la Universitat? en quina mesura els estudiants es dediquen a ple temps a estudiar o ho combinen amb una feina? o a l’inrevés, quants dels actuals estudiants universitaris són professionals en actiu que estan ampliant la seva formació amb algun grau o màster universitari?

Després de l’exitós treball de camp del projecte Via Universitària en el que 20.547 estudiants van completar l’enquesta i de la necessària depuració i organització de les dades, ens disposem, a partir del 16 de juliol, a analitzar-les.

Un ampli equip investigador, conformat per 14 investigadors de diferents universitats de la Xarxa Vives, ja està a punt per analitzar les dades. Estudiaran com es produeix avui dia l’accés a la universitat i com són les trajectòries dels estudiants un cop a dins, compararem les expectatives inicials amb la valoració de l’experiència al final dels estudis, veurem en quina mesura els estudiants es dediquen a ple temps a estudiar o ho combinen amb una feina. I a l’inrevés, veurem quants dels actuals estudiants universitaris són professionals en actiu que estan ampliant la seva formació amb algun grau o màster universitari.

Amb tota seguretat l’anàlisi de les dades en revelarà situacions insospitades, menystingudes o sobrevalorades. Desterrarem les intuïcions per centrar-nos en el valor que ens aporten les dades: descriure amb contundència com són les coses, i recordar-nos que les bones polítiques universitàries només les podrem formular si partim d’un bon coneixement de la realitat.

Ànims a tot l’equip investigador!

Preveiem tenir l’informe general de resultats enllestit a la primavera.

Entra aquí si vols més informació del projecte Via Universitària.

 

TwitterFacebookLinkedInEmail

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.