Quines són les implicacions de la nova reforma universitària?

El nou decret reial, aprovat la setmana passada, obre las portes a canviar la durada de les carreres universitàries de quatre a tres anys afegint a aquests tres anys dos més de màster. De tal manera que la fórmula de 4+1 podria passar a ser de 3+2.
Les postures davant aquesta nova modificació són diverses. Per una banda estan els que pensen que és una modificació que s’apropa més a la tònica europea amb sistemes que formen bons professionals. En aquest sentit es manifesta Eduard Vallory a El periódico.

Per altra banda estan els que pensen que aquesta modificació comportarà altres elements com una menor equitat a l’accés a la universitat pel probable augment dels preus de matrícula els dos anys adicionals o una reducció del temari de coneixement. D’aquesta manera s’expressa el Vera Sacristán, també a El Periódico.

Un altre tema a tenir en compte és la possibilitat de que hi hagi universitats que mantinguin quatre anys de carreres i altres canviïn a tres i les conseqüències que això podria tenir. Per a aquesta qüestió la Generalitat s’ha manifestat a favor d’acordar la mateixa durada per a cada carrera a tota Catalunya independentment de la universitat que la imparteixi.

En la següent entrevista a 8TV, una visió sobre l’estat de la universitat catalana del director de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya Josep Joan Moreso.

TwitterFacebookLinkedInEmail

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada