L’informe general de resultats a tota marxa!

Per quines vies produeix avui dia l’accés a la universitat i com són les trajectòries dels estudiants un cop a dins? són iguals les expectatives respecte a la Universitat el primer any, amb les de l’últim? com valoren, els estudiants, el seu pas per la Universitat? en quina mesura els estudiants es dediquen a ple temps a estudiar o ho combinen amb una feina? o a l’inrevés, quants dels actuals estudiants universitaris són professionals en actiu que estan ampliant la seva formació amb algun grau o màster universitari?

Després de l’exitós treball de camp del projecte Via Universitària en el que 20.547 estudiants van completar l’enquesta i de la necessària depuració i organització de les dades, ens disposem, a partir del 16 de juliol, a analitzar-les.

Un ampli equip investigador, conformat per 14 investigadors de diferents universitats de la Xarxa Vives, ja està a punt per analitzar les dades. Estudiaran com es produeix avui dia l’accés a la universitat i com són les trajectòries dels estudiants un cop a dins, compararem les expectatives inicials amb la valoració de l’experiència al final dels estudis, veurem en quina mesura els estudiants es dediquen a ple temps a estudiar o ho combinen amb una feina. I a l’inrevés, veurem quants dels actuals estudiants universitaris són professionals en actiu que estan ampliant la seva formació amb algun grau o màster universitari.

Amb tota seguretat l’anàlisi de les dades en revelarà situacions insospitades, menystingudes o sobrevalorades. Desterrarem les intuïcions per centrar-nos en el valor que ens aporten les dades: descriure amb contundència com són les coses, i recordar-nos que les bones polítiques universitàries només les podrem formular si partim d’un bon coneixement de la realitat.

Ànims a tot l’equip investigador!

Preveiem tenir l’informe general de resultats enllestit a la primavera.

Entra aquí si vols més informació del projecte Via Universitària.

 

TwitterFacebookGoogle+LinkedInEmail

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada