Com és la vida dels estudiants als campus universitaris?

Via Universitària s’interroga sobre com és la participació social i cultural dels estudiants a la universitat i el tipus l’ús dels equipaments i serveis dels campus. Conèixer-ho és fonamental per saber quin és el nivell d’integració dels estudiants a la vida universitària, quins són els seus hàbits i si aquests són diferents segons el perfil dels estudiants. Aquesta informació també és bàsica per poder orientar els serveis d’informació i acompanyament dels estudiants durant la seva estada a la universitat.

L’enquesta sobre la vida dels estudiants francesa ens ofereix una mostra dels que podrem arribar a obtenir amb aquestes preguntes. L’OVE ( L’Observatoire national de la vie étudiante) pregunta sobre:

– La integració dels estudiants en la vida social i cultural de la seva facultat

– La participació en associacions i sindicats

– El sentiment d’integració i adhesió a la universitat

Aquí podeu descarregar un resum dels resultats, i aquí podeu veure una infografia amb algunes de les principals dades.

Curiosament, es destaca que el servei que més empren els estudiants és la biblioteca així com els espais d’accés a internet. En contra del que es podria pensar, els equipaments esportius no són utilitzats de manera majoritària, així com tampoc no es freqüenten gaire les activitats culturals ni tampoc els serveis d’orientació i de salut. Amb l’enquesta de l’OVE es destaca la necessitat de millorar la visibilitat i el coneixement per part dels estudiants dels serveis oferts per la universitat.

TwitterFacebookLinkedInEmail

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.